Yhdistelylaina voi sopia myös nuorelle yrittäjälle

Yrittäjän ura kiinnostaa yhä useampaa nuorta. Kannattava liikeidea, korkea työmoraali ja halu olla oman itsensä herra ovat johtaneet siihen, että yhä nuoremmat uskaltavat kokeilla siipiään yrittäjyyden maailmassa.

Tielle on helppo lähteä esimerkiksi kevytyrittäjyyden turvin, jossa riski liiketoiminnan aloittamiselle on hyvin pieni ja jossa laskutuspalvelu hoitaa kaikki monimutkaiset paperityöt nuoren yrittäjän puolesta. Kevytyrittäjyys onkin oiva tapa testata omaa liikeideaa käytännössä ja mikäli liiketoiminta ottaa tulta alleen, tästä on hyvä siirtyä vaikkapa toiminimen tai osakeyhtiön perustamiseen.

Yritystoiminnan rahoittaminen

Yritystoiminnan liikkeelle paneminen tarvitsee usein rahoitusta. Mitä nuorempi yrittäjä on, sitä vähemmän hänelle on todennäköisesti kertynyt työkokemusta ja tätä kautta myös säästöjä. Omat vanhemmat tai muut sukulaiset voivat joissakin tapauksissa auttaa rahallisesti yrityksen perustamisessa, mutta usein rahoitusta lähdetään hakemaan myös ulkopuolisilta rahoittajilta, kuten sijoittajilta, pankeilta tai yksityisiltä rahoituslaitoksilta.

Velkaantuminen ja lainojen yhdistely

Lainaa on mahdollista hakea useasta eri paikasta. Usein nuoren aloittelevan yrittäjän on vaikeaa saada suurempia lainoja kerralla, joten monet päätyvät hakemaan pienempää lainaa useammasta eri paikasta. Tilanne voi myös olla niin, että nuorella yrittäjällä on kertynyt aikaisempaa lainaa esimerkiksi luottokorttivelan, osamaksujen tai nuoruuden ajattelemattomuuksissa otettujen pikavippien kautta.

Kun näiden lainojen korot ja kulut alkavat kertyä, tilanne voi muuttua todella monimutkaiseksi. Yritystoimintaa on varsin haastavaa pitää pystyssä samalla, kun kaikki yritystoiminnasta saadut tulot hupenevat liian kalliiden lainojen korkokulujen kattamiseen. Yksi tapa ehkäistä velkakierrettä ja varmistaa, että yritystoiminnasta jää rahaa muuhunkin elämiseen, on yhdistelylainan hakeminen.

Ennen yhdistelylainan hakemista on kuitenkin tärkeää, että lainatarjoukset kilpailutetaan keskenään. Yrittäjän arki voi kuitenkin olla äärimmäisen hektistä, joten tämä tehtävä kannattaa jättää lainojen vertailupalvelun tehtäväksi http://yhdista-lainat.fi, joka on kaiken lisäksi kuluttajille täysin maksuton palvelu. Yhdistelylainojen vertailu auttaa selvittämään nopeasti ja helposti, mikä pankki tai rahoituslaitos tarjoaa juuri sinulle edullisinta lainaa.

Mitä lainojen yhdistely tarkoittaa?

Yhdistelylainan ottaminen tarkoittaa periaatteessa sitä, että haet uutta lainaa vanhojen lainojen yhdistämiseksi. Uudella lainalla maksat kaikki aikaisemmat kalliit lainasi kerralla pois, jolloin lyhennettäväksi jää enää yhden lainan pääoma ja korkokulut. Yhdistelylainan avulla myös nuori yrittäjä voi säästää selvää rahaa, mutta myös hermoja, sillä useamman eri lainan lyhennysten perässä pysyminen yrittäjyyden tuoman suuren vastuun rinnalla voi olla henkisesti hyvin rankkaa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

digitalis