Nuori pienyrittäjänä – mitä kannattaa tietää?

Maailma muuttuu ja niin muuttuu työllisyyskin. Jo moni nuori on varmasti huomannut, että vakituisia työpaikkoja ei saa samalla tavalla kuin vanhemmat sukupolvet ja työssä tarvitsee yhä enemmän joustavuutta erilaisten vaihtelevien tilanteiden varalle. Myös esimerkiksi irtisanomisen helpottaminen on lisännyt rutkasti epävarmuutta työmarkkinoilla ja monet nuoret työntekijät eivät enää voikaan luottaa täysin työpaikkansa pysyvyyteen. Työmarkkinoiden epävarmuus on pelottavaa ja uhkaavaa ja yhä useampaa nuorta ammattilaista kannustetaankin ryhtymään yrittäjäksi.

Yrittäjyys on ehdottomasti tulevaisuuden työvaihtoehto, jossa ammattilainen saa tehdä töitä omilla ehdoillaan. Jos ei ole koskaan tullut ajatelleeksi, miltä saattaisi tuntua oman yrityksen perustaminen, kannattaa aihetta kuitenkin vakavasti harkita. Yrittäjyys on varsinkin nuorille enemmän mahdollisuus kuin uhkakuva!

Internetin ja uuden innovatiivisten työkalujen avulla yrittäminen ja pienyrittäminen ovat todellakin tulevaisuuden työmuotoja. Moni tekee töitä kotoa käsin, lentokoneessa tai vaikkapa palmun alla huojuen suoraan internetin välityksellä! Mikäpä sen toivottavampaa, kuin joustava elämäntapa, jossa töitä voi tehdä missä vain milloin vain haluaa!

Pienyrittäminen on siis loistava työmuoto, jossa työntekijä on oman itsensä herra tai rouva. Monia nuoria saattaa kuitenkin mietityttää se, onko pienyrittämisessä riskejä ja kuinka ne vaikuttavat omaan työntekoon. Verojen kanssa kikkailu saattaa myös kuulostaa erittäin hankalalta ja työläältä, ja tämän takia moni nuori jättääkin yrittäjyyshaaveet sikseen.

Onneksi on olemassa erilaisia pienyrittäjäpalveluita, jotka hoitavat laskutuksen yrittäjän puolesta. Tällaisia ovat esimerkiksi https://frilansfinans.fi ja muut vastaavat palvelut. Ne auttavat yleensä v verotusasioissa ja muussa laskutuksessa, joita aloittelevalla yrittäjällä saattaa olla mielen päällä. Näille sivuille rekisteröityminen on helppoa ja yleensä myös täysin ilmaista. Laskutuspalvelut ottavat yleensä joka laskusta palveluprosentin omien palveluidensa käyttämisestä. Tämä summa ei ole kuitenkaan huomattavan suuri, ja esimerkiksi osa-aikaiselle nuorelle yrittäjälle, joka on vasta unelmiensa alussa tällainen vaihtoehto saattaa olla se kaikkein paras vaihtoehto.

Plussana vielä laskutuspalveluihin on se, ettei laskuja ja verotusta tarvitse oikeastaan ollenkaan miettiä. Kun on kevytyrittäjä, eikä esimerkiksi virallinen pienyrittäjä omaa verotusta ei tarvitse hoitaa, eikä myöskään kirjanpitäjää tarvitse palkata.

Tietysti moni nuori yrittäjä haluaa, että hänen yrityksensä kasvaa menestyneeksi. Joskus saattaa myös tarvita alkupääomaa. Esimerkiksi kahvilan perustamiseen tai jonkin tuotteen tuottamiseen ja myymiseen tarvitaan alkupääomaa, joka varsinkin monella nuorella saattaa olla tiukassa. Monet lainanantajayritykset ovat valmiita auttamaan tässä, niistä esimerkiksi https://www.freedomrahoitus.fi/, joka antaa lainan aloitteleville pienyrittäjille.

Lainaa hakiessa eri sivustoja ja palveluita kannattaa aina vertailla ja arvioida riskit, mitä lainaa ottaessa saattaa tulla vastaan. Varsinkin korkoprosenttia ja laina-aikaa kannattaa vertailla hyvin tarkkaan eri yritysten välillä. Pikavippejä ei todellakaan kannata ottaa yrityksen perustamiseen, sillä niiden korkoprosentit heijailevat pilvissä. Paras laina on luotettava, vähällä korolla ja pitkäaikainen.

Kun nämä asiat ovat kunnossa, kannattaa jo omaa yritystään lähteä markkinoimaan! Yleensä yritystä perustaessa sattaa nuorella jo olla tiettyjä kontakteja alalle, mutta koskaan niitä ei voi olla liikaa! Erilaiset yritystapahtumat ovat hyvä tapa lähteä kartoittamaan, mitä yrittäjyys on, mitä kannattaa ottaa huomioon yritystä perustettaessa tai sitä ylläpitäessä ja miten on mahdollista saada uusia kontakteja. Esimerkiksi suomen suurin yrittäjyystapahtuma Slush järjestetään joka marraskuussa huimin menoin. Tähän tapahtumaan jokaisen nuoren ammattilaisen kannatta tutustua!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

digitalis