Nuoret ammattilaiset haastavat perinteisen johtamisen mallin

Ihmisläheinen johtaminen on ollut suosittu puheenaihe monilla työpaikoilla useiden vuosien ajan. Nykyisiltä johtajilta ja esihenkilöiltä vaaditaan enemmän valmiuksia, mutta myös uusia spontaaneita ideoita nykyajan entistä hektisempään työelämään. Mitä nuoret ammattilaiset itse toivovat omalta työympäristöltään? Tutustutaan seuraavaksi aiheeseen.

Nuoret ammattilaiset toivovat, että työpaikalla vallitsee avoin ja myönteinen tunnelma työntekijöiden ja esihenkilön välillä. Kannustava esimies-/ nainen luottaa alaisiinsa ja tarjoaa heille vastuuta, mutta antaa myös kiitosta. Nuoria ammattilaisia löytyy alalta kuin alalta. Useimmat pätevät nuoret kouluttautuvat koko ajan lisää ja tavoittelevat monipuolisia johtotason tehtäviä.

Minkälainen on hyvä esihenkilö?

Kiireinen työelämä asettaa useita vaatimuksia jokaiselle työntekijälle alasta riippumatta. Esihenkilöllä on jokaisella työpaikalla ratkaisevan tärkeä merkitys työpaikan hengen kannalta. Jos työpaikalla viihdytään puhaltamalla yhteen hiileen, työnjälki on hyvää ja tulosta syntyy. Erityisen tärkeää on kannustaa nuoria ammattilaisia, joilla on halu menestyä ja monta tehokasta työvuotta edessään. Esimiehen hyvä empatiakyky, aktiivinen läsnäolo, rakentavan palautteen antaminen ja hyvät kommunikaatiotaidot auttavat nuoria menestyjiä eteenpäin urallaan.

Aivot ja keho pitävät levosta

Nuoret menestyjät saattavat suorastaan ahmia tietoa, jotta voisivat kokeilla opittuja tapoja työelämässä. Tiiviistä työtahdista huolimatta, myös vapaa-ajalle pitää antaa mahdollisuus. Vapaa-aikana on lupa puuhata kaikkea sellaista, mikä antaa nautintoa ja virikkeitä tulevaan. Jos olet eläinrakas nuori menestyjä, sinulla on useimmiten oma lemmikki, kuten kissa tai koira. Lemmikin kanssa yhdessä harrastaminen tuo iloa, joten muistathan hemmotella rakasta lemmikkiäsi erilaisilla makupaloilla tai vaikkapa itsetehtävällä turkinhoidolla. Tiesitkö, että Zoo.fi tarjoaa lemmikillesi korkealuokkaisia tuotteita maistuvista kissan- tai koiran ruokanappuloista aina lisäravinteisiin ja hoitovälineisiin asti. Muistathan, että hoidettu lemmikki on onnellinen lemmikki ja parhaita tuotteita verkossa tarjoaa Zoo.fi.

Tiesitkö, että useammat eläinten ravinto- ja hoitotuotteet ovat ammattilaisten testaamia. Eläinlääkärit antavat nykyään lausuntonsa terveellisistä, turkkia hoitavista aterioista ja lisäravinteista, joita verkossa myy edullinen Zoo.fi

Nuoret ammattilaiset ovat haluttuja kaikkialla

Nuorista ammattilaisista on työmarkkinoilla jatkuvasti pulaa. Kysyntä on todella kovaa, joten esimerkiksi lääkärit, kauppatieteen opiskelijat ja insinöörit kutsutaan usein työelämään jo opiskeluaikana. Useimmilla saattaa olla opintojen aikana jo yksi tai useampi määräaikainen osa-aikatyö, josta saattaa tulla myös vakituinen työ opintojen päätyttyä. Korkeakouluista valmistuneilla on monta vaihtoehtoa: mennä työelämään, pitää välivuosi tai mennä kokeilemaan siipiään ulkomaiden työ- tai opiskelumarkkinoille.

Nuoret ammattilaiset tekevät mielellään myös etätyötä, kun heille annetaan yhtä aikaa sekä vapautta että tarpeeksi vastuuta työn suorittamiseen.

Perinteisillä aloilla, kuten esimerkiksi konetekniikan insinööreiksi valmistuvilla saattaa olla jo kauan ennen valmistumistaan taskussaan tieto tai jopa lupaus tulevasta työpaikasta. Kaiken kaikkiaan yhdellä lauseella tiivistettynä, nuoret ammattilaiset ovat Suomen valttikortti aina kun osaavia ammattilaisia etsitään sekä Suomen että ulkomaiden työmarkkinoille.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

digitalis