Mitä nuoret ammattilaiset työltään haluavat?

Nuorille, menestyville ammattilaisille kaikkein tärkein asia työelämässä on, että tulevat työtehtävät ovat haastavia, mutta monipuolisia. Nuoret tietävät, että työpaikoista tulee olemaan valmistumisen jälkeen kova kysyntä ja monilla aloilla esiintyy paljon kilpailua. Yliopistokoulutusta arvostetaan kaikkialla ja korkeakoulupaikkoja on Suomessa lisätty tuhansilla uusilla paikoilla. Ei siis muuta kuin opiskelemaan!

Haastava työ ja kannustava henki työpaikoilla on tärkeää

Minkälaisia muita asioita uraa tekevät nuoret ammattilaiset työltään ja työympäristöltään haluavat? Tutkitaan asiaa seuraavaksi tarkemmin. Toiseksi tärkeimpänä seikkana nuoret aikuiset mainitsivat hyvän työilmapiirin ja kannustavat työtoverit.

Palkka on monille nuorille tärkeää, koska se on sitä myös jo urallaan pitkään viihtyneille vanhemmille kollegoille. Hyvä palkka ja hyvältä tuntuvat työsuhde-edut nousevat esiin kuitenkin vasta kolmantena seikkana. Useimmat nuoret ymmärtävät sen tosiseikan, että vanhemmilla kollegoilla palkka saattaa olla parempi monien työvuosien tarjoaman työkokemuksen vuoksi. Valmistumisen jälkeen kaikki työkokemus on kuitenkin tarpeen niin rahallisesti kuin sen vuoksi, että opittuja asioita voi soveltaa myös hartaasti odotetussa käytännön työelämässä.

Työelämän vastapainona nuorten ammattilaisten on joskus myös hyvä lomailla. Kunnon kesäloma voi jaksamisen kannalta olla nykyajan hektisessä työelämässä tarpeen, sillä myös lepoa ja piristystä tarvitaan. Monet nuoret järjestävät kesäjuhlia vaikkapa kodin tai mökin pihalla tai puutarhassa, grillaavat, saunovat ja uivat helposti täytettävässä uima-altaassa, jollaisia myy Rörfokus.fi -niminen verkkokauppa.

Talviloman aikana on puolestaan mukana nauttia tuoksuvasta kylvystä tyylikkäässä kylpyammeessa, joka on monen suosikki. Ihana kylpyamme löytyy Rörfokus -nettikaupan sivustolta. Kylpyhuoneeseen voit samalla kertaa valitaan myös vaikka uuden hienon peilin- tai peilikaapin, jolloin tyylikäs kokonaisuus muotoutuu mukavasti kuin itsekseen.

Elämässä kaikki pienet mutta hyödylliset asiat tuovat lisää elämäniloa ja jaksamista. Tutkaile tuotteita lisää verkossa Rörfokus -sivustolla, tilaa mieleisesi, mene kassalle ja sitten vain odottelemaan pakettia, joka toimitetaan luoksesi 5 arkipäivän kuluessa. Toimitus on asiakkaalle aina ilmainen.

Nopea urakehitys on lähes jokaisen nuoren toiveena

Neljänneksi tärkeimmäksi seikaksi muodostui kasvu ja urakehitysmahdollisuudet. Valmistuttuaan yliopistoista ja korkeakouluista on ensimmäinen työvuosi harjoittelua ja työnkuvaan, eli sisältöön perehtymistä. Kokemusta hankkineet kollegat haluavat usein opastaa ja olla nuoren tukena, mutta joskus sattuu niin, että nuori ammattilainen tietää jostakin jopa enemmän kuin iäkkäämmät kollegansa. Asia on aivan luonnollinen, sillä nykyisissä korkeakouluissa opetus on todella huippuluokkaa ja opetusmetodit tehokkaammat kuin vuosia sitten. Internetin avulla on tullut paljon uutta tietoa, jota halutaan innokkaasti soveltaa käytäntöön.

Viidenneksi tärkein asia nuorille ammattilaisille oli työpaikan sijainti ja työmatkan pituus. Kuudentena asiana mainittiin taas joustavat työajat ja -paikat. Nuoret ovat Covid 19 -viruksen vuoksi tottuneet sekä opiskelemaan että tekemään työtä etänä joko kotona, kirjastossa tai jossakin muualla omassa oloissa. Kaikilla aloilla etätyön määrä ei kuitenkaan voi olla sama ja lisäksi työtovereita on ”työn lomassa” mukava nähdä. Työpaikan sijainnilla on tärkeä merkitys, sillä monet haluavat karsia pois ylimääräiset matkakulut tai henkilöauton käytön ilmastonmuutoksen hillintään osallistuakseen.

Vakituinen työ vai monta uraa elämän aikana?

Vakituisen työn merkitys on varmasti tärkeää lähes kaikille työelämässä oleville. Koulutusta voidaan täydentää ja työpaikkaa vaihtaa monesti nykyaikaisessa työelämässä. Seuraavaksi tulevat yrityksen omat arvot ja kulttuuri, työnantajan maine ja brändi. Työnantajan innovatiivisuus ja menestys tulevat myös esiin kymmentä tärkeintä seikkaa työpaikalla kysyttäessä. Kyselyn laati Academic Work -henkilöstöpalvelu.

Kaikkein tärkeintä on, että jokainen nuori koulutettu ammattilainen saisi työtä, johon on valmistunut ja ennen kaikkea viihtyisi omalla urallaan. Kaikilla nuorilla ammattilaisilla on varmasti paljon annettavaa, kun yhteiskunta osaltaan tukee heitä siinä.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

digitalis