Nuorissa on tulevaisuuden toivo – myös yrittäjyydessä!

Nuorten sanotaan olevan tulevaisuutemme toivoja, ja tämä pätee myös yrittäjyyden saralla! Tästä syystä olisikin niin kovin tärkeää, että nuoret näkisivät yrittäjyyden houkuttelevana vaihtoehtona ja että heille tarjottaisiin mahdollisuuksia luoda itselleen menestyvä ura yrittäjänä.

Mistä tukea nuorelle yrittäjälle?

Yksi ensimmäisistä sivustoista, joihin nuoren yrittäjän kannattaa tutustua, on yrittäjät.fi, joka kertoo toimivansa yrittäjyyden ja yrittäjien puolesta. Tämä sivusto tarjoaa paljon tietoa ja tukea niin nuorille kuin jo hieman kokeneemmillekin yrittäjille.

Seuraavaksi nuoren yrittäjän tai yrittäjäksi aikovan kannattaa olla yhteydessä oman alueensa yritysneuvojaan. Hän voi auttaa nuorta yrittäjää käymään läpi yritysideaansa jo siinä vaiheessa, kun idea on vielä raakileen asteella. Kokenut yritysneuvoja näkee yleensä jo tässä vaiheessa, mihin suuntaan ideaa kannattaa lähteä kehittämään ja että onko se yleensäkään toteuttamiskelpoinen idea. Yritysneuvoja osaa neuvoa nuorta yrittäjää myös taloudellisten tukien hakemisessa.

Nuoren yrittäjän starttiraha

Nuori yrittäjä on usein oikeutettu saamaan starttirahaa yritystoimintansa ottaessa ensimmäisiä askeleitaan. Myös tästä vaihtoehdosta kannattaa puhua tapaamisessa yritysneuvojan kanssa, sillä hän voi tarvittaessa kirjoittaa suosituksen starttirahaa varten. Starttirahan saamiseksi nuorella yrittäjällä tulee olla hyvä ja realistinen yrityssuunnitelma, jonka pohjalta yritystoimintaa lähdetään rakentamaan. Kannattaa muistaa, ettei starttirahalla pääse rikastumaan, sillä starttiraha on suuruudeltaan melko pieni. Se voi kuitenkin auttaa nuorta yrittäjää pysymään jaloillaan omassa arjessaan siinä vaiheessa, kun yritystoiminta ei ole vielä pyörähtänyt kunnolla käyntiin, eikä näin ollen välttämättä vielä edes tuota yhtään mitään.

Perheen ja ystävien tuen merkitys

Perheen ja ystävien tuella on suuri merkitys nuorelle yrittäjälle. Kun perhe ja muut läheiset uskovat nuoren yrittäjän yritysideaan, on hänen entistä helpompaa uskoa siihen itsekin. Kannustava ilmapiiri saa nuoren yrittäjän innostumaan yrittämisestä silloinkin, kun muutoin tuntuu, että yritys on menossa kovaa vauhtia kohti alamäkeä. Etenkin yritystoiminnan alussa voi tuntua haastavalta päästä vauhtiin, jolloin perheen ja ystävien tuen merkitys korostuu. Ovatpa monissa perheissä perheenjäsenet osallistuneet jopa talkoovoimin nuoren yrittäjän yrityksen käynnistämiseen, mikä onkin ollut monen nuoren yrittäjän uniikki kilpailuvaltti!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

digitalis