Nuori ammattilainen, investoi käytettyyn elektroniikkaan!

Käytettyjä puhelimia, tabletteja ja tietokoneita ostetaan ja myydään enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Yhä laajemmalle levinnyt kierrätyskulttuuri ja huoli elektroniikkajätteestä ovat erityisesti nuorison keskuudessa nousseet valtavasti. Lisäksi vanhojen elektroniikkatuotteiden myynti on loistava tapa sekä myyjälle tienata rahaa että ostajalle säästää rahaa.

Nuoren ammattilaisen tili ei useimmissa tapauksissa vielä pullistele valtavilla rahasummilla. Työ vaatii usein tehokasta luuria, tablettia tai tietokonetta, mutta usein nuorten ammattilaisten ja yrittäjien keskuudessa tuhansien eurojen arvoisille ostoksille ei aina ole tarvetta, saatikka sitten varaa.

Tänä päivänä erityisesti netistä löytyy valtaa määrä käytettyä elektroniikkaa, joten valinnanvaraa löytyy. Sosiaalisen median kirppisten lisäksi myös monet yritykset ovat ymmärtäneet kierrätyskulttuurin tärkeyden ja nykyään käytetty iphone lähtee näppärästi mukaan luotettavalta ja turvalliselta jälleenmyyjältä, joka takaa puhelimen laadun ja käytettävyyden. Mikä parasta, nämä yritykset tarjoavat asiakkailleen jopa 12–18 kuukauden käyttöturvan ja lakisääteisen 14 vuorokauden palautusoikeuden. Tämän turvin myös käytetty puhelin on mahdollista palauttaa tai korjauttaa myyjällä; aivan kuin uuden puhelimen tavoin!

Miksi käytetty puhelin kannattaa?

Käytettyjä puhelimia myydään yhä useammin joko pois uuden puhelimen tieltä tai estetiikkaan vaikuttavan virheen vuoksi. Joskus pienikin naarmu näytössä voi vaikuttaa toisen käyttökokemukseen ja tämän vuoksi täysin uusikin puhelin voi päätyä kierrätettäväksi. Käytetyn puhelimen ostaminen on nuorelle ammattilaiselle loistava tapa säästää rahaa, sillä kirjavilta markkinoilta löytyy tänä päivänä huippulaadukkaita puhelimia todella edulliseen hintaan.

Usein käytetyn puhelimin hinta on niin huokea, että sen voi maksaa kerralla pois. Näin nuoren ei tarvitse sitoutua useiden kuukausien tai jopa vuosien ajaksi maksamaan puhelinta hiljalleen pois. Tällä tapaa myös kuukausittaisen maksun myöhästyessä mahdollisilta viivästyskoroilta ja muistutusmaksuilta voidaan välttyä. Lisäksi käytetyn puhelimen osto on aina ekoteko, joka säästää luontoa ja energiaa merkittävällä tavalla.

Nuori ammattilainen: Ota huomioon nämä seikat käytettyä puhelinta ostaessasi

Käytettyjen puhelinten markkinoilla vaihtoehtoja ja tarjouksia kyllä löytyy. Ennen ostopäätöksen tekemistä tarkista kuitenkin, että puhelin täyttää kaikki työssäsi tarvitsemat kriteerit. Myös seuraaviin seikkoihin huomion kiinnittäminen voi vaikuttaa huomattavasti kokonaisvaltaiseen käyttökokemukseen sekä puhelimen käyttöikään.

1) Varmista, että puhelimen prosessori ja muisti riittävät työkäyttöön. Puhelimen tulisi pystyä pyörittämään useita eri sovelluksia samaan aikaan sekä ladata sähköpostista suuriakin tiedostoja. 16 gigan muisti on tehokkaaseen käyttöön yleensä riittävä ja tätä korkeammat muistit parantavat puhelimen käyttökokemusta entisestään.

2) Jos tarvitset työssäsi kameraa, varmista, että puhelimen kameran laatu on hyvä. Monet puhelimet tarjoavat tänä päivänä jopa ammattilaiskameroita korvaavia huippuluokan HD-kuvia ja videokuvaa, mutta tämä heijastuu usein myös puhelimen hinnassa. Mieti siis tarkkaan, mitkä puhelimen ominaisuudet ovat työssäsi kaikkein tärkeimpiä ja panosta niihin.

3) Hanki puhelimelle tarvittavat lisävarusteet, jotta se kestää kovempaakin käyttöä. Kalliimpien puhelinten lasi kannattaa aina panssaroida, sillä rikkoutuneet ruudun korjaaminen on todella tyyristä. Lisäksi puhelimelle kannattaa hankkia kestävät kotelo ja langattomat kuulokkeet, jotka säästävät sekä johtosotaa että hermoja.

4) Jos toimit yrittäjänä, hae etukäteen tietoa siitä, mitä hankintoja voit vähentää verotuksessa. Monet käytettyjen puhelinten jälleenmyyjät tarjoavat yritysasiakkailleen arvolisäveron vähennysoikeuden.

5) Lopuksi, pyri varaamaan käytetyn puhelimen etsinnälle hieman aikaa ja vaivaa. Onnistunut ostos voi rahan säästämisen lisäksi olla loistava investointi, joka kestää käytössä vuosia.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

digitalis