Lainansiirto voi parantaa nuoren yrittäjän taloustilannetta

Yrittäjän kannattaa alusta lähtien kilpailuttaa lainansa ja pitää huolta siitä, että taloudellinen tilanne on mahdollisimman vakaa. Lainojen kilpailuttaminen on aina kannattavaa ja lainoja kilpailuttamalla voit säästää selvää rahaa. Lainansiirto tarkoittaa lainan tai lainojen siirtämistä nykyisestä pankistasi tai rahoituslaitoksesta toiseen pankkiin tai rahoituslaitokseen. Lainansiirto toteutetaan käytännössä niin, että saat toisesta pankista tai rahoituslaitoksesta paremman tarjouksen kuin nykyinen lainasi on ja maksat tällä uudella lainalla vanhan lainasi pois.

Mikäli sinulla on vain yksi laina, niin voit saada toisesta pankista lainan edullisimmalla kustannuksilla (korko ja muut kulut) ja joustavimmilla maksuehdoilla. Mikäli lainoja on enemmän, niin lainansiirto tarkoittaa samalla lainojen yhdistämistä. Sinun kannattaa ehdottomasti yhdistää pienet lainasi tilanteessa, jossa lainanhoitomenosi ovat kasvaneet niin suuriksi, että se vaikuttaa taloudelliseen tilanteeseesi negatiivisesti. Voit nimittäin saada yhdistelylainan, jolla maksat vanhat lainasi pois ja jatkossa maksat vain yhtä kuluiltaan edullisempaa lainaa. Yleensä on edullisempaa maksaa yhtä lainaa kuin monia. Säästöä syntyy korossa ja kuluissa. Lisätietoja löydät osoitteessa lainansiirto.fi

Mitä minun tulee huomioida lainansiirtoon liittyen

Siinä vaiheessa, kun alat harkita lainan siirtoa, niin aluksi kannattaa selvittää nykyisen lainan tai lainojen todelliset vuosikorot. Todellinen vuosikorko tarkoittaa lainan korkoa ja kaikkia muita kustannuksia mitä lainaan tulee. Sinun kannattaa tarkastaa saamasi lainatarjoukset huolella. Ennen kaikkea sinun kannattaa uudessakin lainassa kiinnittää huomiota korkoon ja kokonaiskustannuksiin. Sen lisäksi kannattaa selvittää millaisia kustannuksia lainan siirrosta tulee. Liittyykö siirtoon palvelumaksuja?

Nykyään lainojen siirtäminen on varsin suosittua, koska siitä on tehty helppoa. Ihmiset myös entistä enemmän ymmärtävät, että lainojen siirto ja niiden yhdistäminen voi tuoda mukanaan paljon etuja ja taloudellista säästöä. Lainansiirtoa harkitsevan ei kuitenkaan tarvitse olla yksin, vaan lainansiirtoja tarjoavat rahoituslaitokset ja lainojen vertailupalvelut avustavat siirrossa. Luonnollisesti pankeilla ja rahoituslaitoksilla on kriteerit lainansiirtoon. Tärkeimpinä on sinun oma taloudellinen tilanteesi eikä maksuhäiriömerkintöjä saa olla.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

digitalis