Miten päästä alkuun omalla työuralla?

Kun valmistuu esimerkiksi korkeakoulusta, niin edessä on yleensä seuraavaksi työpaikan etsiminen. Jos on käyttänyt useamman vuoden opintoihinsa ja ottanut ehkä opintolainaakin, niin halu töihin on varmasti kova. Työelämään ei kuitenkaan enää nykyisin ole helppoa päästä mukaan. Jotkut joutuvat tekemään todella paljon töitä työpaikan eteen, eikä koulusta enää kävellä töihin samaan tapaan kuin menneinä vuosikymmeninä. Millaisia asioita sitten kannattaa huomioida, kun on etsimässä itselleen työpaikkaa? Miten erityisesti nuori voi erottua työmarkkinoilla ja miten saada yritykset kiinnostumaan itsestään? Ehkä sinulla on halua muuttaa toiselle paikkakunnalle, jolloin asunnon myynti voi tulla ajankohtaiseksi.

Jos olet vasta aloittelemassa omaa työuraasi tai aihe on muuten lähellä sydäntäsi, niin lue tätä artikkelia eteenpäin. Annamme hyviä vinkkejä, miten voit napata unelmiesi työpaikan.

Oma työnhakijaprofiili kuntoon

Kun alkaa etsimään töitä, niin kannattaa päivittää oma CV ajan tasalle. Ansioluettelossa kannattaa korostaa niitä asioita, joihin haluat mahdollisten työnantajien kiinnittävän huomiota. Jos olet vaikkapa suorittanut jotain vaativia harjoittelujaksoja, kannattaa nämä ilman muuta mainita erikseen. Kannattaa tehdä omasta ansioluettelosta muutama erilainen versio, joissa painottaa hieman eri asioita. Voit jossain versiossa painottaa teknistä osaamistasi, kun taas toinen versio voi olla hieman vapaampi, jossa kerrot enemmän omista mielenkiinnon kohteistasi.

Kun alkaa hakemaan töitä, niin kannattaa luoda oma profiili myös johonkin internetin palveluun. Suosituin työnhakupalvelu erityisesti teknisillä aloilla on LinkedIn. Sinne voi tehdä oman sähköisen ansioluettelon, joka on kaikkien nähtävillä. Palvelusta myös löytyy monien yritysten omia sivuja, joissa ne ilmoittavat avoimista työpaikoista. Palvelussa kannattaa siis ilman muuta seurata sellaisia yrityksiä, joista olet kiinnostunut. Sähköisestä profiilista voi tehdä sen näköisen kuin haluaa ja sen muokkaaminen on helppoa myöhemminkin, mikäli työkokemusta alkaa kertyä.

Kun lähestyy työnantajia, niin sähköinen ansioluettelo on helppo linkittää aina mukaan. Silloin voi laittaa nopean yhteydenoton johonkin yritykseen, vaikkei heillä olisikaan mitään varsinaista avointa paikkaa. Monet tekevät nykyisin myös videohakemuksen, jossa kuvataan pieni videopätkä, jossa kerrotaan omista vahvuuksista sekä omasta persoonasta. Tämän voi laittaa esimerkiksi Youtubeen tai Vimeoon ja linkin laittaa hakemuksensa mukaan.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

digitalis