Nuoren yrittäjän haasteet

Emme halua kaunistella asioita turhaan – Suomessa yrittäjyys on kaikkea muuta kuin helppoa. Yrittäjyys maassa, jossa verot ovat suuret, ihmisiä on vähän, etäisyydet ovat pitkiä ja menot sekä palkat ovat korkeita, on luonnollista, että vaaditaan yritykseltä paljon sen toimeentulemiseksi. Mikäli yritystoiminta kuitenkin hoidetaan huolella ja osaavasti, on Suomessakin todellakin mahdollista menestyä yrittäjänä. Ei siis kannata ajatella, että yrittäjyys maassamme olisi yhtään hölmö asia. Itse asiassa juurikin maassamme toimivat yritykset ovat se seikka, jota saamme kiittää siitä että maamme ylipäätään on yksi maailman parhaiten toimeentulevista hyvinvointivaltioista, joka tarjoaa jokaiselle kansalaiselle yhtäläiset mahdollisuudet elämään, koulutukseen ja terveydenhuoltoon. Nämä palvelut nimittäin rahoitetaan verotuloilla, ja merkittävä osa maamme verotuloista syntyy kotimaisten yritysten liiketoiminnasta. Yrittäjyydessä piilee hyvinvointimme salaisuus ja myös maamme tulevaisuus – ja siksi yrityksiä tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan.

Kotimaisia yrityksiä tarvitaan ja nuoret nerot ottavat haasteen vastaan

Yrittäjiä tarvitaan meidän jokaisen hyväksi – heitä tarvitaan, jotta valtiomme pyörii myös jatkossa ja jotta voimme myös tulevaisuudessa luottaa siihen, että lapsemme saavat ne samat edut, kuin mihin olemme itse kasvaneet. Tämä on erityisen tärkeä muista nykyään, kun maailmamme globalisoituu kovaa vauhtia ja yhä suurempi osa yrityksistä ulkoistetaan joko täysin tai osittain ulkomaille. Jokainen näistä ulkomaistamisista vie rahaa Suomesta pois toiseen maahan – tämä on jotakin sellaista, mitä jokaisen kannattaisi ajatella ostopäätöstä tehdessään. Jokainen Suomessa kulutettu euro palaa oman valtiomme kiertokulkuun ja nostaa bruttokansantuotettamme, joten aivan jokaisen kannattaa suosia kotimaista.

Yrittäjyys on monelle pelottava ajatus. Sen mukana tulee paljon uusia käsitteitä kuten crm , verot, kirjanpito, markkinointi, nettisivut, verkostoituminen ja paljon paljon muuta. Lisäksi yrittäjyyden aloittaminen tarkoittaa tutusta ja turvallisesta, vakaasta palkkatyöstä ja täten tasapainoisista palkkatileistä luopumista. Kun vaakakupissa on hyvin riskialtis yrittäjyys, ei ole ihme, että monia tämä muutos pelottaa. On kuitenkin olemassa eräs reipas ihmisryhmä, joka rakastaa uhmata haasteita ja toteuttaa unelmiaan: nuoret.

Juurikin nuoret ovat Suomen ja koko maailman tulevaisuus. Nuorissa on voimaa tehdä mitä tahansa, ja heille kaikki ovet ovat avoinna. Nuoria ei yleensä pelota pistää kaikkea likoon sen eteen, että he voivat tehdä sitä, mitä haluavat. Heillä ei ole takanaan vuosien työputkea ja säännöllisiin palkkalappuihin paatunutta mieltä. Nuorilla yrittäjillä on kuitenkin edessään myös paljon haasteita, joihin jokainen heistä törmää ennemmin tai myöhemmin.

Ehkäpä suurin haaste jokaiselle nuorelle yrittäjälle on se, että usein he joutuvat taistelemaan sen eteen, että heidät aletaan ottamaan tosissaan. Yhteiskuntamme suhtautuu nuoriin joskus jopa vihamielisesti ja sivuuttaa täysin näiden meriitit vedoten näiden ikään. Tämä voi vaikeuttaa yrityksen pyörittämistä ainakin yrittäjyyden alkumetreillä ja horjuttaa uskoa myös tulevaan. Mikäli tahdonvoimaa kuitenkin riittää, jaksa yrittäjä rämpiä alun ongelmien lävitse ja ehkäpä nousta urallaan huipulle saakka.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

digitalis