Kehitä osaamistasi kursseilla

Nykyaikana työelämässä vaaditaan paljon erilaisia ja työmarkkinoilla pysyäkseen tulee olla valmis jatkuvasti kehittämään itseään. Myös vapaa-ajalla moni nauttii erilaisista uusien taitojen opettelusta tai jo osaamiensa taitojen kehittämisestä. Erilaiset kurssit ovat erinomainen mahdollisuus kehittää niin ammatillista osaamista kuin omia mielenkiinnon kohteitaan. Monet yhdistykset, kesäyliopistot ja kansanopistot järjestävät kaikille vapaita kursseja. Esimerkiksi taidekursseja, kuten maalausta ja kuvataidetta voi harjoitella kätevästi oman paikkakunnan kansanopistossa muiden harrastajien kanssa ja opettajan johdolla. Olipa tavoite ja motiivi oman osaamisen kehittämiseen, mikä tahansa niin opiskelu ja omien taitojen kehittäminen ei koskaan mene hukkaan. Jos jokin asia vähänkin kiinnostaa, kannattaa sitä käydä kokeilemassa!

Lisäkoulutus on aikuisenakin mahdollista.

Suomesta ja muualta maailmasta löytyy lukuisia loistavia mahdollisuuksia kehittää omaa osaamistaan ja tehdä itsestä yhä houkuttelevampi työmarkkinoilla. Lisäkoulutus on aikuisenakin mahdollista ja voi poikia uusia uramahdollisuuksia ja kiinnostavia yhteistyökumppaneita. Huippukoulutuksilla on usein koviakin hintalappuja, mutta korkeaa hintaa ei kannata säikähtää. Useimmiten kurssien ja koulutusten ollessa kyseessä korkea hinta kertoo myös koulutuksen hyvästä laadusta ja tasosta. Mikäli euroja koulutukseen ei löydy omalta tai firman pankkitililtä voi koulutusta varten hakea lainaa. Esimerkiksi Freedomrahoitus.fi mahdollistaa unelmien toteuttamisen. Kun kyseessä on oman osaamisen kehittäminen voi koulutus maksaa itsensä takaisin hyvin piankin, kun pystyt pian itse tekemään jotain paremmin tai tehokkaammin. Omaa ammatillista osaamista kannattaa siis kehittää, koska tällä tavoin lisää omaa kiinnostavuutta markkinoilla. Koulutukset ovat myös erinomainen tapa verkostoitua, mikä on myös tärkeää nykyajan muuttuvassa työelämässä.

Kun omaa osaamistaan haluaa kehittää kursseilla, kannattaa lähteä liikkeelle pohtimalla nykytilannetta. Aluksi on hyvä miettiä, mitä osaa tällä hetkellä, ja missä asioissa on hyvä. Kun oman osaamisen nykytila on kartoitettu voi edetä pohtimalla sitä, mitä haluaa osata tulevaisuudessa, ja millaisesta osaamisesta olisi hyötyä esimerkiksi omalla uralla kehittymisessä. Itselle ja oman osaamisen kehittämiselle kannattaa asettaa selkeät tavoitteet. Kun omat tavoitteet ovat selvillä, voi lähteä etsimään itselle sopivia kursseja. Erilaisia kursseja tarjoavia organisaatioita löytyy helposti internetistä. Hyvällä koulutuksia tarjoavalla organisaatiolla on yleensä selkeät ja rehdit verkkosivut. Sivuilta löytyy referenssejä ja kouluttajien tiedot.

Omat tietotekniikka taidot kannattaa päivittää.

Erilaiset kurssit ovat erinomainen tapa lisätä omaa osaamista lyhyessä ajassa. Osa kursseista on pidempi kestoisia, mutta tarjolla on lukuisia lyhyitä kursseja, jotka kestävät muutamasta tunnista muutamaan päivään. Ei siis tarvitse pelätä, että koulukseen menisi tuhottomasti aikaa. Esimerkiksi tietotekniikkaosaaminen on lähes elintärkeää nykyaikana ja omaa verkko-osaamista voi näppärästi kehittää lyhyilläkin kursseilla. Osa kursseista on nykyaikana sellaisia, että ne eivät edes vaadi fyysistä läsnäoloa vaan osallistuminen onnistuu kätevästi internetin välityksellä!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

digitalis